Week in Review: Test Your 'World News' Knowledge

VIDEO: Caylee Anthony's mother's whereabouts subject of huge speculation across U.S.
ABCNEWS.com

Unless you've been living under a rock -- thanks, Geico -- you know that a lot went on this week.

A royal wedding gown went on display, there was a journalistic scandal, a deadly U.S. heat wave, a looming debt default deadline, not-so-true calorie counts posted on menus and, of course, "Where in the World Is Casey Anthony?"

So test your news-savviness and learn whether you've kept up with the events of the day. Answer these 11 questions, and let us know how you did.

And don't worry. We won't share your scores with the world a la the Nation's Report Card, but if you think you've slacked on your news knowledge, we'll be back next week with another quiz.

Now ready? Set? Go.

Health

Which of the following restaurant menu items has the most calories?

A. Cold Stone Creamery's PB&C Shake

B. Cheesecake Factory's Ultimate Red Velvet Cake Cheesecake

C. Applebee's: Provolone-Stuffed Meatballs With Fettuccine and Garlic Bread

D.IHOP's Monster Bacon 'N Beef Cheeseburger

News

How much did the defense team charge the state of Florida for Casey Anthony's trial in which she was acquitted of charges that she killed her 2-year-old daughter?

A. $250,000

B. $147,000

C. $75,000

D. $1

Science/Technology

With the Space Shuttle Atlantis making its final landing, the space shuttle program is now history. How many years has the U.S. been venturing into space?

A. 30

B. 45

C. 60

D. 100

Entertainment

Which celebrity mom has turned to surgery for a fresh face before her daughter gets married?

A. Dina Lohan

B. Kathy Hilton

C. Kris Jenner

D. Goldie Hawn

International

Which Nobel Peace Prize winner celebrated his 93rd birthday Monday, calling on the world to dedicate 67 minutes to public service?

A. Nelson Mandela

B. Pope Benedict

C. Dalai Lama

D. Bishop Desmond Tutu

Education

Test results released this week show that U.S. students are slacking in geography. See if you can answer this question: In East Africa desertification causes greater hardship for women than for men. Why?

A. Women consume more water than men do

B. Women are primarily responsible for collecting the fuelwood and water for their families

C. In times of drought family size usually increases

D. There are proportionately more women than men in this area

Science/Technology

Which famous singer did not wake up the NASA astronauts?

A. Rihanna

B. Paul McCartney

C. Beyonce

D. Elton John

Politics

What condition did GOP presidential contender Rep. Michele Bachmann of Minnestoa say she suffers from but controls with medication?

A. Lupus

B. Asthma

C. Migraines

D. Ulcers

U.S.

Which shape has been used to describe the slow heat mass that has 141 million people in more than two dozen states under heat advisories?

A. Crescent

B. Dome

C. Square

D. Circle

U.S./Economy

Which U.S. city is home to the fastest-growing "pre-senior" (ages 55-64) population in the country, having increased 110 percent in the past 10 years?

A. Austin, Texas

B. Boston

C. Minneapolis

D.Philadelphia

The Answers

1. B

2. B

3. A

4. C

5. A

6. B

7. A

8. C

9. B

10. A

How did you do? Let us know on the World News with Diane Sawyer Facebook page.

Follow ABCNewsBlotter on Facebook

Follow BrianRoss on Twitter

Join the Discussion
You are using an outdated version of Internet Explorer. Please click here to upgrade your browser in order to comment.
blog comments powered by Disqus
Share
Copy
 
You Might Also Like...